ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt förgiftning på Melkers lyxkrog

John Lindblom · 4 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Två personer i 20-årsåldern fick uppsöka sjukhus efter besök på lyxkrogen Le Rouge i Gamla stan. Le Rouge, en av flera finkrogar i stjärnkrögaren Melker Anderssons F 12-grupp, serverade sällskapet misstänkt kontaminerad tonfisk.– Provsvaren är inte klara men vi är övertygade om att det är vår tonfisk som orsakat förgiftningssymtomen, säger Magnus Jansson, vd för F 12-gruppen.

Enligt uppgift fördes sällskapet till sjukhus med hjärtklappningar, kraftig huvudvärk och andningssvårigheter. – Vi kommer självklart att kompensera dem, upplyser VD Magnus Jansson.

Histaminförgiftning i fisk beror oftast på för varm förvaring efter fångst. Det ökade antalet bakterier kan då omvandla den naturliga aminosyran histidin till histamin, som sedan orsakar matförgiftning.– Det är svårt som krögare att gardera sig emot då histaminet redan finns där när fisken anländer till restaurangen, säger Leif Nilsson, inspektör på Miljöförvaltningen i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro