ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt guldrånare död

TT · 9 Jan 2013
Uppdaterad 10 Jan 2013

Foto: Camilla Norberg Granath


Den misstänkte rånare som skottskadades vid rånet i Södertälje har avlidit. "Polismyndigheten i Stockholms län beklagar bortgången, och har djup respekt för de anhörigas sorg", skriver polisen på sin sajt.

klar

Artikellänk är kopierad

Misstänkt guldrånare död
Misstänkt guldrånare dödFoto: Scanpix

Mannen avled klockan 08.55 i morse, enligt polisen.

Att 26-åringen avlidit gör att utredningen om polisens agerande ändras från vållande till kroppsskada till vållande till annans död. – Men själva ansvarsfrågan ändras inte. Bedömningen ska göras utifrån hur polismännen uppfattade situationen, säger åklagaren Kay Engfeldt till TT.

I går framkom att det automatvapen som 26-åringen höll i var en replika. Däremot är det inte utrett om de andra rånarna hade skarpa vapen. – Uppgifterna går i sär, men det finns uppgifter om att det ska ha avlossats skott inne i butiken och det finns även vissa spår som tyder på det, säger Engfeldt.

I går stod det klart att att 26-åringens vapen var en kopia. Men det påverkar inte Engfeldts bedömning av vad polisen gjorde. – En polisman har rätt att använda våld även när han möts av hot om våld, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro