ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt kattdödare i Göteborg gripen

TT/Metro · 2 Maj 2013
Uppdaterad 3 Maj 2013

En man som misstänks för att ligga bakom flera katters död i Göteborg har hämtats av polis för förhör.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Han är, enligt polisens presstalesman Björ Blixter, misstänkt för djurplågeri mellan november 2011 till så sent som på onsdagen.

Totalt rör det sig om nio döda katter.

Enligt uppgifter till gt.se ska mannen i förhör ha erkänt. – Han är frihetsberövad och sitter i förhör men vad som sagts där har vi inga kommentarer till nu, säger Björ Blixter.

Den misstänkte mannen är enligt polisen mycket ung och därför, samt det faktum att förundersökningen är i sin linda, vill man inte lämna ut någon ytterligare information.

Den senaste i raden av döda katter hittades av sin ägare strax efter klockan två natten till onsdagen utanför bostaden på Saxofongatan i Frölunda.

Polisen: Katten var uppskuren precis som de andra Polisen misstänker att katten kan ha dödats i närliggande Högsbo, där flera lemlästade och döda katter tidigare har hittats.

Dåden har väckt starka känslor i Göteborg. För omkring två veckor sedan samlades hundratals för att protestera mot brutaliten. Då berättade Karl Rosenqvist, vars katt Birk dödats, om sorgen för metro.se. – Han är väldigt saknad, sa han då.

klar

Artikellänk är kopierad

TT/Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro