ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt kattplågare släppt – fler kan vara inblandade

Tobias Andersson Åkerblom/ Sofia Adler · 2 Apr 2013
Uppdaterad 2 Apr 2013
Ida Nordén, med sonen Sigge, är kattägare i Högsbohöjd. Hon hoppas att polisen har rätt person. – Men som tur är gillar inte vår katt att vara utomhus, säger hon.

Ida Nordén, med sonen Sigge, är kattägare i Högsbohöjd. Hon hoppas att polisen har rätt person. – Men som tur är gillar inte vår katt att vara utomhus, säger hon. Foto: Christina Blom


Den misstänkte kattplågaren som anhölls i söndags släpptes i går eftermiddag. Misstankarna kvarstår – men polisen utesluter inte att fler är inblandade.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i söndags eftermiddag strax före klockan fyra som en man i 35-årsåldern bosatt i Högsbohöjd anhölls misstänkt för djurplågeri. Nästan exakt två dygn senare släpptes han av polisen – fast misstankarna kvarstår. 

– Eftersom man försätter honom på fri fot så resonerar man nog så att han inte kommer kunna förstöra utredningen, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg. 

Det kan också tyda på att det inte finns tillräckliga bevis, enligt polisen. De utesluter inte heller att även andra gärningsmän är inblandade.

– Man vet ju inte om det är en eller flera, vi vet inte så hemskt mycket, säger Christer Fuxborg.

Det fanns när mannen släpptes ingen annan misstänkt för brotten. Sedan mannen anhölls har polisen förhört honom och sammanställt tips, information från spaning och tekniska undersökningar. 

– Allt det material som är inkommet har man ju suttit och lagt ett pussel av, säger han.

Den misstänkte mannen har även begärt att få en offentlig försvarare tilldelad sig.  

Kattägare fortfarande oroliga

Redan innan mannen släpptes florerade rykten bland boende i området  Högsbohöjd om att polisen hade gripit fel person. Stämningen var fortsatt spänd även efter att den misstänkte gärningsmannen anhölls i söndags.

– Man pratar om det, men det är inte någon som egentligen vet något, säger Ida Nordén som bor i huset där den första katten hittades.

Sedan flera katter dödades på ett makabert sätt har många kattägare i Högsbo hållit sina djur inomhus. Nu hoppas hon att polisen går till botten med fallet – eftersom de enligt henne inte har tagit det på allvar tidigare. 

– Jag hoppas bara att de ska få fast på personen så inte fler katter råkar illa ut, säger Ida Nordén.

Enligt henne är den stora skillnaden från innan dåden att det normalt sett livliga området är tomt på både människor och djur.

– Det har nästan varit helt tomt här. I går var nog första dagen sedan det hände som man kunde se folk ute, men bara en enda katt.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom/ Sofia Adler
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro