ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Misstänkt kidnappare lyckades rymma från sjukhus – Väldigt olyckligt”

Karl Enn Henricsson · 23 Nov 2017
Uppdaterad 23 Nov 2017
Den 27-årige mannen lyckades springa ifrån två vakter genom att fly via en nödutgång på Karolinska sjukhuset i Huddinge.

Den 27-årige mannen lyckades springa ifrån två vakter genom att fly via en nödutgång på Karolinska sjukhuset i Huddinge. Foto: TT


Den 27-åringe mannen var anhållen för bland annat människorov. Men då han besökte sjukhus tillsammans med vakter lyckades han rymma via en nödutgång. Nu är han efterlyst. Det är väldigt olyckligt”, säger åklagaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 27-årige mannen anhölls i slutet av oktober. Han misstänks för människorov och försök till grov utpressning. Brotten ska ha genomförts under ett helt dygn några dagar tidigare i Botkyrka kommun, enligt dokument från tingsrätten.

Mannen förvarades först i polisens arrest i Flemingsberg.

– Under natten fördes han till Huddinge sjukhus för vård. Eftersom han var anhållen anlitade vi ett väktarbolag, som vi brukar göra, och två personer från väktarbolaget hade uppdraget att hålla bevakningen av honom på sjukhuset, säger Gabriela Åslund, stationsbefäl vid polisen i Stockholm syd.

Hon vill inte gå in på anledningen till att mannen fördes till sjukhus. Men på eftermiddagen den 29 oktober lyckades han rymma.

– Han har stuckit ut via en nödutgång och nedför trapporna. Väktarna sprang efter men han försvann ut. Det här har larmats ut och man har gjort sökningar men inte hittat honom, säger Gabriela Åslund.

Inga rutiner ska ses över med anledning av rymningen, men hon säger:

– Det är bara att beklaga att det här har hänt.

Förundersökningen mot 27-åringen leds av åklagare Marcus Ekman.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger han.

Samma dag som rymningen begärde åklagaren mannen häktad i sin utevaro, och mannen är nu efterlyst.

– Det här är väldigt olyckligt och allt annat än positivt för den här förundersökningen, säger Marcus Ekman.

27-åringen är hemmahörande i Stockholmsområdet. Åklagaren vill inte kommentera själva brotten som mannen misstänks för, men säger:

– För människorov är straffet minst fyra års fängelse.

Förutom 27-åringen är ytterligare en person misstänkt för inblandning. Dessutom finns två offer, enligt dokument från tingsrätten.

– Han förnekar inblandning, säger advokat Filip Rydin, som försvarar 27-åringen.

27-åringen är tidigare dömd för en lång rad brott – bland annat olaga hot, övergrepp i rättssak och olaga frihetsberövande.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro