ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt kidnappare rymde från sjukhus – nu dras en kvinna in i utredningen

Karl Enn Henricsson · 8 Dec 2017
Uppdaterad 8 Dec 2017
27-årige Alexander Camara rymde från ett sjukhus och är efterlyst misstänkt för människorov.

27-årige Alexander Camara rymde från ett sjukhus och är efterlyst misstänkt för människorov. Foto: Polisen/TT


En 25-årig kvinna misstänks för inblandning i ett uppmärksammat kidnappningsfall. Den misstänkte kidnapparen Alexander Camara, 27, är fortfarande efterlyst. Han rymde från ett sjukhus under dramatiska former.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har i flera artiklar berättat om hur 27-årige Alexander Camara rymde. Han anhölls i slutet av oktober misstänkt för människorov och försök till grov utpressning. Camara förvarades i polisens arrest i Flemingsberg.

– Under natten fördes han till Huddinge sjukhus för vård. Eftersom han var anhållen anlitade vi ett väktarbolag, som vi brukar göra, och två personer från väktarbolaget hade uppdraget att hålla bevakningen av honom på sjukhuset, sa Gabriela Åslund, stationsbefäl vid polisen i Stockholm syd, till Metro.

Men på eftermiddagen den 29 oktober lyckades Camara rymma.

– Han har stuckit ut via en nödutgång och nedför trapporna. Väktarna sprang efter men han försvann ut. Det här har larmats ut och man har gjort sökningar men inte hittat honom, sa Gabriela Åslund, som även beklagade att det kunde ske.

Camara är häktad i sin frånvaro och efterlyst.

Nyligen häktades en 30-årig man misstänkt för människorov och grov utpressning. De brotten ska ha genomförts i augusti.

– Den andre är häktad för en annan händelse och vi utreder om de här händelserna har ett samband med varandra, sa åklagare Marcus Ekman till Metro.

Och nu kan Metro berätta att utredningen fortsätter att växa. Under torsdagen greps och anhölls en 25-årig kvinna. Hon begärdes häktad misstänkt för grov utpressning som ska ha skett i augusti.

– Men hon blev inte häktad. Tingsrätten ansåg att hon var på sannolika skäl misstänkt för penningtvättbrott, men att det inte fanns tillräckligt starka häktningsskäl. Det kvarstår misstankar om att hon på något sätt var involverad i den här gärningen, säger Marcus Ekman.

Kvinnan nekar till brott. Alexander Camara är fortfarande försvunnen.

– Vi letar efter honom ganska kraftfullt, men vi vet inte var han befinner sig, säger Markus Ekman

Alexander Camara är tidigare dömd för bland annat olaga frihetsberövande, misshandel och övergrepp i rättssak.

30-åringen har ett långt belastningsregister. Han är bland annat dömd för olaga frihetsberövande, försök till utpressning och anstiftan till utpressning.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro