ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt knivmord i Solna – höggs på öppen gata i morgonrusningen

Annica Ögren · 15 Jan 2019
Uppdaterad 15 Jan 2019
Det misstänkta mordet ska enligt polisen ha skett vid området Näckrosen i Solna.

Det misstänkta mordet ska enligt polisen ha skett vid området Näckrosen i Solna. Foto: Johan Nilsson/TT


En man misstänks ha mördats i en knivattack på öppen gata under tisdagsmorgonen i Solna, västra Stockholm. Polisen uppmanar nu vittnen att höra av sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan 06.58 på tisdagen fick polisen in ett samtal från ett vittne om att denne sett en person som blivit knivhuggen utomhus i Solna.

Över tio knivhugg

När polisen kom till platsen hittades den svårt skadade mannen, som enligt uppgift till Aftonbladet träffats av över tio knivhugg.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans, och senare på tisdagseftermiddagen bekräftade polisen att mannen avlidit av sina skador, det uppger lokaltidningen Mitt i.

En förundersökning om misstänkt mord är nu inledd.

– Vi har hållit ett antal förhör under dagen och gjort teknisk undersökning av platsen. Men förundersökningen är pågående och vi är fortfarande i ett så tidigt stadie att jag inte kan säga något mer just nu, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på polisens ledningscentral i Stockholm.

Polisen uppmanar vittnen

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska polisen ha fått in i ett signalement på en misstänkt gärningsman, klädd i byggarbetskläder och med reflexjacka. Men det är inget som Mats Eriksson, presstalesperson på polisens ledningscentral i Stockholm, kan bekräfta.

– Det vill jag inte kommentera, säger han.

I skrivande stund finns det ingen misstänkt eller gripen för det misstänkta mordet, och polisen uppmanar nu eventuella vittnen att höra av sig.

– Vi söker vittnen som kan ha gjort iakttagelser på platsen, och initialt söker vi efter en eller flera gärningspersoner, säger Mats Eriksson.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro