ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt korruption: P-vakter lappar inte varandras bilar

Philip Ottosson · 24 Okt 2015
Uppdaterad 24 Okt 2015
Bara för att du är p-pakt får du inte parkera gratis.

Bara för att du är p-pakt får du inte parkera gratis. Foto: Robert Henriksson och FREDRIK PERSSON/TT


En parkeringsvakt i Kristianstad har stängts av från sin tjänst sedan hen stått parkerad utan att betala för sig, och det verkar som om p-vaktens kollegor inte heller lappat bilen.

klar

Artikellänk är kopierad

Parkeringsvakten stängdes av i torsdags efter att ha parkerat sin privata bil på kommunala parkeringsplatser utan att betala, det finns misstankar om att det hela ska ha ägt rum under en längre tid, samt att personens kollegor systematiskt undvikit att lappat bilen, detta rapporterar bland annat Kvällsposten.  

► LÄS MER: Parkeringsvakter berättar: Folk behandlar oss som skit

Det hela är nu anmält och utreds av arbetsgivaren. Bengt Olsson är tillförordnad chef för C4 Teknik där parkeringsvakterna jobbar, och han har pratat med Kristianstadsbladet:

– Det är myndighetsutövning parkeringsvakterna ägnar sig åt, och här har den anställde utnyttjat en situation som man bara kan om man har det jobbet. Vi ser det alltså som tjänstefel. 

– Man kan inte blunda för någonting sådant här. Det måste utredas så snart som möjligt, säger han. Vilka konsekvenserna blir vill jag inte spekulera i.

► LÄS MER: Inga p-vakter efter hotelser

Den avstängda parkeringsvakten är borta från gatorna fram till den 20 november utan lön och utan rätt att besöka sin arbetsplats, detta rapporterar Kristianstadsbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Philip Ottosson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro