ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt Malmöpyroman anhållen för brand

Evelina Olsson · 8 Jun 2012
Uppdaterad 8 Jun 2012

En 48-årig Malmöbo misstänks ligga bakom den anlagda branden på ett äldreboende i Malmö under onsdagskvällen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den misstänkta mordbranden på äldreboendet i västra Malmö startade vid 22-tiden i byggnadens källare. Räddningstjänsten kunde snart konstatera att det rörde sig om flera brandhärdar och elden var släckt först efter midnatt.

Den anhållne mannen är ett välkänt namn hos polisen och har gäckat dem i mer än 20 års tid. – Jag har tappat räkningen är hur många bränder han misstänks för, säger Eva Nordling, brandutredare vid Malmöpolisen.

Nordling har i dag fyra stycken pågående brandutredningar där 48-åringen är misstänkt. Ingen av de tidigare utredningarna har lett till åtal. – Det är en fråga om bevisprövning. Bevisen har aldrig räckt för att åtala honom, säger Eva Nordling.

Enligt polisen är 48-åringens tillvägagångssätt alltid detsamma. Han finns på plats när polis och räddningstjänst anländer och brukar även informera dem om att det var han som larmade. – Han tycker om polisbilar och ambulanser, säger Eva Nordling.

Enligt Nordling härjar ett flertal pyromaner i Malmö. Den misstänkte 48-åringen är dock den som ska ha hållit på längst, enligt polisen. Han ska inte ha riktat in sig på några speciella objekt i staden utan misstänks anlägga bränder i sitt närområde.

Ingen av de 72 stycken boende på äldreboende kom till skada vid onsdagens brand.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro