ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Misstänkt mord i Hässelby – sköts med automatvapen

Annica Ögren · 13 Jun 2018
Uppdaterad 14 Jun 2018
En misstänkt mord skedde under onsdagsmorgonen i Hässelby.

En misstänkt mord skedde under onsdagsmorgonen i Hässelby. Foto: Wikimedia commons/Google


Ett misstänkt mord har skett under onsdagsmorgonen i Hässelby gård, i västra Stockholm. Polisen söker nu efter flera gärningsmän och är angelägna om att få in tips från allmänheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under onsdagsmorgonen strax före 06-tiden som polisen fick in flera samtal från personer som uppgav att de hört skottlossning i Hässelby gård i västra Stockholm.

Polisen larmades till platsen varpå en avliden person hittades och en förundersökning om mord har nu inletts. Personen beskrivs som en man i 60-årsåldern. Ett stort polisarbete har utförts vis brottsplatsen och polisen söker nu efter flera gärningsmän. Händelsen utreds som en särskild händelse.

– Vi befinner oss fortfarande på platsen och det är en större pågående insats där vi söker gärningsmän med hundpatruller, säger Åsa Wallentin, presstalesperson hos polisen, vid 08-tiden på onsdagsmorgonen.

Man sökte även med helikopter i området under morgonen.

– Vi kommer börja genomföra dörrknackning i området och vi är intresserade av tips av allmänheten. Har man tips kan man lämna dem på telefonnummer 114 14.

Sköts med automatvapen

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska skottlossningen ha skett med automatvapen. Strax efter händelsen påträffades även en utbränd bil i Blackeberg, som polisen misstänker har koppling till händelsen.

Tillvägagångsättet liknar händelsen som inträffade i Mariehäll i Bromma i november förra året då en 28-årig man mördades, misstänker ni att händelsen har gängrelaterade kopplingar?

– Det är för tidigt att säga då detta är en pågående insats. Vi får återkomma om det senare, säger Åsa Wallentin.

Vid klockan 10-tiden på onsdagen berättade polisen att de vidtagit trygghetsskapande åtgärder i form av att fler poliser befann sig på plats.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro