ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt mordbrand när sportbar sattes i lågor

Josefin Svenberg · 13 Sep 2013
Uppdaterad 13 Sep 2013

En kraftig brand utbröt i natt på uteplatsen till en sportbar i Märsta, norr om Stockholm. Ett vittne ska ha sett en person lämna platsen i en bil.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var vid tretiden som larmet kom och ett 20-tal brandmän från tre stationer kallades till platsen, en sportbar i Märsta, norr om Stockholm . Efter två timmar var branden släckt.
Det var vid tretiden som larmet kom och ett 20-tal brandmän från tre stationer kallades till platsen, en sportbar i Märsta, norr om Stockholm . Efter två timmar var branden släckt.Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand sedan en sportbar i Märsta stod i lågor under natten till fredagen.

Det var vid tretiden som larmet kom och ett 20-tal brandmän från tre stationer kallades till platsen. Efter två timmar var branden släckt.

– Branden startade på uteplatsen och spred sig upp i ett skärmtak som var väldigt svårsläckt. Inne i byggnaden blev det bara lite rökspridning, men skadorna på uteplatsen är stora, säger Kaj Broberg, operativ chef på Räddningscentralen i Stockholms län.

Ingen person ska ha befunnit sig i lokalen. Ett vittne har dock uppgett för polisen att en person setts lämna området i en bil en kort tid efter det att branden bröt ut, enligt Aftonbladet.

Norrortspolisen bekräftar för Metro att man har hållit vittnesförhör, men man är intresserad av fler iakttagelser från platsen och information om händelsen.

Under dagen kommer polisen att prata med sportbarens ägare och när det har svalnat på den misstänkta brottsplatsen ska en teknisk undersökning genomföras.

Vet du någonting om branden eller har du gjort iakttagelser i samband med den? Ring Norrortspolisen via 114 14.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro