ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt nalle var ingen bomb

metro · 1 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

• Gosedjur hittat på flyg • Polisen misstänker bomb

klar

Artikellänk är kopierad

Det var en nalle av den här typen som hittades i flygplanet.
Det var en nalle av den här typen som hittades i flygplanet.

GOSEDJUR. Ett inrikesplan med 85 personer ombord evakuerades under dramatiska former efter landning på Arlanda i går kväll. Orsaken: ett okänt gosedjur hade hittats ombord.Ännu sent i går kväll undersökte polisens bombtekniker föremålet.Planet, en Boeing 737 från Fly Me, var på väg från Landvetter till Arlanda. En av passagerarna ombord var Metros marknadsdirektör Christian Quarles.– Ganska snart efter att vi hade lyft hittade en av flygvärdinnorna ett gosedjur, en kanske fyra decimeter lång nalle, som ingen på planet ville kännas vid. De ropade ut i högtalarna och frågade efter ägaren men ingen gav sig till känna, berättar han.

Fyndet ledde till att flygplanet lade sig i vänteläge utanför Västerås innan befälhavaren ombord bestämde sig för att på låg höjd fortsätt färden mot Arlanda.– Stämningen var lite skärrad. Det blir den när de ropar ut att det kan finnas en bomb och att de måste vidta åtgärder, säger Christian Quarles.Varningslarm gick och både räddningstjänst och polis var på plats vid landningen, som skedde odramatiskt vid 20.10.Planet placerades på en taxibana och evakuerades. Passagerarna och besättningen kördes i buss till terminal 4, där de registrerades och identifierades.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro