ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt näthallick häktad – kan ha flytt utomlands

Madeleine Korneliusson · 27 Mar 2013
Uppdaterad 27 Mar 2013
Näthallick misstänks ha flytt landet

Näthallick misstänks ha flytt landet Foto: Scanpix


Ligan försåg göteborgare med prostituerade genom annonser på internet. Nu försöker åklagaren få tag i ledaren. Den bulgariske chefen har begärts häktad i sin frånvaro.

klar

Artikellänk är kopierad

En 26-årig man har begärts häktad i sin frånvaro, misstänkt för grovt koppleri av ett flertal bulgariska kvinnor i Göteborg. Mannen misstänks vara ledaren bakom en av de två koppleriligor som polisen just nu utreder, där de prostituerade utannonserats på nätet. 

– Han har begärts häktad i sin frånvaro eftersom vi inte vet var han befinner sig i nuläget. Jag skulle tro att han är i Bulgarien, men vi vet inte, säger vice chefs-åklagare Thomas Ahlstrand.

Förra veckan åtalades en 25-årig man vid Göteborgs tingsrätt, misstänkt för medhjälp till grovt koppleri, sedan han ska ha skött hallickverksamheten åt den 26-årige ledaren i december och januari, då 26-åringen befann sig i hemlandet.

Förutom att ha agerat hallick åt kvinnorna under april 2012 fram till januari i år är 26-åringen även misstänkt för att ha rekryterat kvinnor till Sverige för att jobba som prostituerade. Prostitutionen ska ha skett hemma hos sexköparna, i kundernas bilar, utomhus eller i de prostituerades egna lägenhet i nordöstra Göteborg.

– Det handlar om summor på 30 000–40 000 kronor i månaden som han har tjänat på de här kvinnorna, säger Thomas Ahlstrand, som i sin häktningsframställan skriver att en av kvinnorna ensam haft en intäkt på över 45 900 kronor, bara under januari månad i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro