ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt övertog försvunnens bil

Stockholm TT · 9 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Paret är försvunnet sedan januari, då 21-åringen också blev registrerad ägare till 64-åringens bil.

Det är oklart om landskronabon köpte bilen, eller kom över den på annat sätt. Men efter bara några dagar sålde han den vidare, enligt uppgifter till TT. Bilen har sedan dess bytt ägare ytterligare minst en gång.

Under onsdagseftermiddagen hålls häktningsförhandling i Helsingborg mot 21-åringen, som är på sannolika skäl misstänkt för dubbelmord. Men han nekar till brott. Befarar mord Mannen greps i lördags, då för bedrägeri som ska ha varit riktat mot den försvunne 64-årige mannen. I måndags delgavs han misstanke om mord.

Polisens spaningsledare, Tommy Lindén, säger till TT att flera omständigheter tyder på att paret inte försvann frivilligt i januari. Han befarar att mannen och kvinnan är mördade. -Men samtidigt får man ha ett visst mått av ödmjukhet. Ingen blir gladare än vi om de skulle dyka upp välbehållna, säger han. På onsdagen gick polisen ut med uppgifter om det försvunna parets identitet för att därmed kunna få in ytterligare upplysningar från allmänheten. Den 64-årige mannen är skriven på en adress i Båstads kommun, men i ett relativt ensligt beläget hus utanför tätorten. Den 58-åriga kvinnan är skriven i Helsingborg, men har enligt polisen mestadels bott hos mannen. Fler inblandade Den misstänkte 21-åringen är skriven i Landskrona och polisen beskriver det som att han har en relation till det försvunna paret. Men de är inte släkt.

Varken han eller någon av de försvunna är kända av polisen i några brottsliga sammanhang. Ingenting tyder heller på att paret haft några betydande förmögenheter.

Om ett mord är begånget tror Tommy Lindén att fler personer än 21-åringen kan vara inblandade.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro