ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt rymde från sjukhus – åtalas nu för dubbelkidnappning

Karl Enn Henricsson · 16 Maj 2018
Uppdaterad 16 Maj 2018
Alexander Camara rymde under dramatiska former från ett sjukhus och har nu åtalats för att ha kidnappat samme man två gånger.

Alexander Camara rymde under dramatiska former från ett sjukhus och har nu åtalats för att ha kidnappat samme man två gånger. Foto: Wikimedia commons och Polisen


27-årige Alexander Camara var anhållen misstänkt för människorov. Då lyckades han rymma från ett sjukhus trots att han hade bevakning. Nu har han åtalats för att under brutala former ha kidnappat samme man två gånger.

klar

Artikellänk är kopierad

Redan i november kunde Metro berätta om 27-årige Alexander Camara. Han var anhållen misstänkt för människorov, men lyckades rymma under dramatiska former från ett sjukhus. I början av året greps han återav polisen, och nu har han åtalats.

– Jag har åtalat honom för två fall av människorov, det vill säga två situationer – en situation i augusti och en situation i oktober, säger åklagare Marcus Ekman.

– I anslutning till de gärningarna har jag även åtalat honom för grov utpressning och grov misshandel av den person som fördes bort.

Brottsligheten begicks i Stockholmsområdet. Vid det första tillfället hotades offret med kniv och pistol, och fördes bland annat till ett ”fritidsområde”. Offret tvingades se till att 105 000 kronor fördes över till kidnapparna. Dessutom försökte de pressa honom på ytterligare 150 000 kronor, enligt åtalet.

Förutom Alexander Camara, har en 30-årig man åtalats för den kidnappningen.

Vid det andra tillfället placerades en plastpåse över huvudet på offret som misshandlades med bland annat ett basebollträ, enligt åtalet.

Förutom Alexander Camara har 23-årige Ahmed Sallami åtalats för den kidnappningen.

– Dessutom har jag åtalat två kvinnor som jag påstår har tagit emot pengar från målsäganden. Kvinnorna är anhöriga till två av de åtalade männen, och de har åtalats för penningtvättbrott.

Alexander Camara och offret ska ha haft någon sorts kännedom om varandra sedan tidigare, enligt åklagaren. Offret polisanmälde inte det första bortförandet.

– Men vid den andra gången larmades polis av en annan person, och det var en ganska omfattande polisinsats, säger Marcus Ekman.

Efter att Alexander Camara hade gripits i oktober satt han anhållen i polisens arrest i Flemingsberg.

– Under natten fördes han till Huddinge sjukhus för vård. Eftersom han var anhållen anlitade vi ett väktarbolag, som vi brukar göra, och två personer från väktarbolaget hade uppdraget att hålla bevakningen av honom på sjukhuset, har Gabriela Åslund, stationsbefäl vid polisen i Stockholm syd, berättat för Metro.

Men på eftermiddagen den 29 oktober lyckades Alexander Camara rymma via en nödutgång, enligt polisen.

Alexander Camara efterlystes och polisen gick ut med namn och bild på honom, liksom på Ahmed Sallami.

Marcus Ekman har reagerat starkt på rymningen.

– För mig är det en unik händelse. Jag har inte varit med om att någon rymt på det här sättet tidigare. Dessutom så var det besvärligt att det tog ganska lång tid innan han kunde gripas på nytt, säger han.

Misstänks han för något brott i samband med rymningen?

– Nej, det är inte olagligt att rymma i Sverige.

Samtliga åtalade nekar till brott, enligt Markus Ekman.

Metro har sökt Alexander Camaras advokat.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro