ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt svartklubb på studentställe i Lund

Conny Emmelin · 19 Dec 2013
Uppdaterad 19 Dec 2013

Lunds kommun utreder misstänkt svartklubbsverksamhet på Malmö Nation. Enligt kommunen upptäcktes att nationen serverat alkohol i ett skyddsrum som inte omfattas av deras serveringstillstånd när en mindre brand utbröt i skyddsrummet.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det syntes att det hade varit fest även om gästerna inte var kvar. Det fanns en bar, stolar och bord och alkohol. Vi utreder misstänkt svartklubbsverksamhet och har informerat polisen om misstänkt brott mot alkohollagen, säger Annika Landfors, tillståndschef på Lunds kommun. 

Det var i slutet av november som räddningstjänsten och tillståndsenheten inspekterade flera studentställen i Lund. Samtliga fyra kontrollerade ställen hade brister. På Västgöta och Göteborgs nation samt Juridiska föreningen fanns blockerade nödutgångar.

– Det är anmärkningsvärt att samtliga studentställen hade brister. Studenterna har blivit duktigare på ordning och nykterhet. Men säkerheten är mycket viktig. Det är mycket allvarligt, säger Landfors. 

På Malmö Nation tillbakavisar man kritiken från kommunen. 

– Det var ingenting som skedde i Malmö nations regi. Det är ett missförstånd, det var inte nationens alkohol, säger Gustaf Hjelm, qurator vid Malmö Nation. 

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro