ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt tjuv fick rödfärg sprejad i ansiktet – blev lätt att känna igen för polisen

Johan Wikén · 7 Aug 2017
Uppdaterad 7 Aug 2017
Den rödsprejade 17-åringen nekar till brott.

Den rödsprejade 17-åringen nekar till brott. Foto: Alamy


Lägenhetsinnehavaren sprejade röd färg i ansiktet på misstänkta inbrottstjuven – som kunde gripas av polis. Det var i alla fall ingen tvekan om vem gärningsmannen var”, säger polisen Alexander Gustafsson till Smålandsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

En man i Växjö hörde märkliga ljud utanför lägenhetsdörren under natten till måndagen. När han kikade ut genom titthålet upptäckte han hur en person försökte bryta sig in, rapporterar Smålandsposten.

Lägenhetsinnehavaren kontaktade omedelbart polisen. Den misstänkte inbrottstjuven försvann då uppåt i trapphuset och mannen öppnade ytterdörren.

Plötsligt dök den misstänkte upp igen och gick i riktning mot honom. Men mannen stod redo med en burk försvarssprej som han använde mot den misstänkta. Det resulterade i att personens ansikte blev helt rödfärgat.

– Det blir lite katt- och råttalek i hiss och trapphus. Men när polisen väl hittade honom var det i alla fall ingen tvekan om vem gärningsmannen var, säger Alexander Gustafsson, jourförundersökningsledare vid Växjöpolisen, till Smålandsposten.

Den rödsprejade misstänkta gärningsmannen var en 17-åring som bodde i samma trapphus och som är känd av polisen sedan tidigare. Han nekar till brott och släpptes efter förhör. Misstankarna gällande inbrottsförsök kvarstår dock.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro