ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkt våldtäkt i publikhavet på Bråvallafestivalen

TT · 1 Jul 2016
Uppdaterad 1 Jul 2016
Kvinnan har anmält att hon blivit våldtagen framför scenen under artisten Zara Larssons konsert.

Kvinnan har anmält att hon blivit våldtagen framför scenen under artisten Zara Larssons konsert. Foto: Montage/TT


En yngre kvinna har polisanmält att hon våldtagits framför scenen på Bråvallafestivalen, i samband med Zara Larssons konsert. Det skriver Norrköpings Tidningar.

klar

Artikellänk är kopierad

– Våldtäkten ska ha skett framför scenen, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg till tidningen. Den misstänkta våldtäkten inträffade vid 22.30-tiden enligt polisens hemsida. Kvinnan tog kontakt med poliser på plats i närheten av publikhavet, enligt NT. Hon ska ha fått hjälp bort från området och anmälde då att hon blivit våldtagen under konserten.►LÄS MER: Efter sexövergreppen – så jobbar festivalen med säkerheten Enligt Christer Fuxborg rör det sig om en fullbordad våldtäkt. – Hon har känt att hon blir penetrerad bakifrån och blir rädd och springer från platsen, säger Fuxborg till P4 Östergötland. Kvinnan har fått hjälp att komma till Vrinnevisjukhuset för att undersökas. Polisen söker nu vittnesuppgifter till händelsen, och förövarens signalement. Kvinnan sprang efter dådet omedelbart från platsen, enligt Aftonbladet. – Hon blir så rädd att hon inte ens tittar bakåt utan bara springer därifrån, säger Christer Fuxborg till tidningen. – Vi är därför mycket angelägna om att få tips från allmänheten. Om det är fler som blivit utsatta eller sett någon som betedde sig konstigt vill vi att de hör av sig.►LÄS MER: De vill öka tryggheten på festivaler Förutom den misstänkta våldtäkten anmäldes ett sexuellt ofredande under kvällen, enligt polisen. Även det ska ha inträffat i närheten av scenen där Zara Larsson spelade. Två yngre kvinnor gick avsides för att kissa i närheten av områdets bajamajor. Då kom det fram en man och filmade dem, och de gjorde en polisanmälan, enligt flera medier.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro