ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkta Landvetterrånare inför rätta

Stockholm TT · 7 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Bevisningen mot de åtta männen består bland annat av DNA-bevis och kartläggning av de misstänktas telefontrafik. Dessutom har polisen förhört hundratals vittnen och sakkunniga. -Det här är ett pussel som måste läggas. Det är ett komplicerat ärende i bevissammanhang, jag kan inte ta ut en enskild sak som avgörande, säger kammaråklagare Peter Larsson. Sex män åtalas för grovt rån och sabotage mot flygplatsen. En man greps redan samma kväll misstänkt för inblandning i rånet efter ett tips från allmänheten.

En person åtalas för medhjälp till grovt rån och sabotage. Han misstänks ha tillverkat den bombattrapp som lämnades vid flygplanet när rånarna lämnade platsen. Den sista mannen åtalas för häleri alternativt skyddande av brottsling.

Polisen tror att det kan finnas fler inblandade. Bland andra har man inte hittat den person som lade ut fotanglar på riksväg 40 för att hindra polisens utryckning. Rånet har beskrivits som mycket välplanerat. -Gärningsmännen har varit väl insatta i rutinerna. Hur de har kunnat sätta sig in i detta finns det olika möjligheter till, säger Peter Larsson. Det fanns i början misstankar om att rånarna fått insiderinformation av någon som arbetade på vaktbolaget eller flygplatsen. En av vakterna som skulle hämta pengarna kontaktades ett par månader innan rånet av en av de nu åtalade männen. Men polisen tror att varken vakten eller någon annan medvetet lämnat information till rånarna.

Rättegången hålls i Göteborgs tingsrätts säkerhetssal och ska pågå under sju veckors tid. Alla åtalade nekar till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro