ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkta pojkar släpps ur häktet i dag

TT · 6 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Riccardo Campogiani misshandlades till döds. Bilden är från minnesandakten den 29 oktober. 

Riccardo Campogiani misshandlades till döds. Bilden är från minnesandakten den 29 oktober.  Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Metro den 9 oktober.
Metro den 9 oktober.

Två av de 16-åriga pojkar som misstänks för dödsmisshandeln på Kungsholmen i Stockholm för en månad sedan släpps i avvaktan på rättegången.

Stockholms tingsrätt har beslutat att de i stället kan omhändertas enligt lagen om vård av unga (LVU) utan att försvåra polisutredningen, skriver Dagens Nyheters nätupplaga.

Det var natten till den 6 oktober som flera ungdomar på en fest på Kungsholmen började bråka. Tjafset eskalerade utanför festlokalen och slutade med att 16-årige Riccardo Campogiani misshandlades. Han avled på S:t Görans sjukhus i sviterna av en rå misshandel.

Båda de misstänkta pojkarna släpps ur häktet i dag, tisdag. Åklagaren kommer dock att begära att en tredje misstänkt pojke omhäktas.

Utredningen drar ut på tiden, bland annat för att det slutliga obduktionsresultatet och laboratorieanalyser från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) inte blivit klara.    

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro