ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkta sprängare häktade i Skåne

Anders Göransson · 10 Sep 2013
Uppdaterad 10 Sep 2013

Två män häktades i tisdags eftermiddag, misstänkta för att ligga bakom ett försök till sprängattentat mot ett hyreshus i Hammenhög på Österlen i maj. Det skriver Skånepolisen på sin hemsida.

klar

Artikellänk är kopierad

Männen, 46 och 47 år gamla, greps natten till i lördags i Malmö vid en poliskontroll – och i samband med det såg poliserna att de kastade ut något från bilen. Det visade sig vara sprängmedel, vilket gör att polisen misstänker att de planerade ännu en sprängning.

I går häktades de misstänkta för mordförsök i det första fallet och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse i det andra.

Polisen undersöker nu även eventuella kopplingar till ett sprängattentat i Skurup, även det i maj, då en laddning detonerade i ett flerfamiljshus och orsakade materiella skador.

'"Polisen ser det som en intressant företeelse att två grova brott av denna karaktär sker så nära inpå varandra i tid", skriver Skånepolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro