ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkta tonåringar log i rättssalen

metro · 23 Aug 2012
Uppdaterad 23 Aug 2012
Misstänkta tonåringar log i rättssalen Bilden på de båda misstänkta spreds på nätet och gav upphov till ett 100-tal hatiska kommentarer.

Misstänkta tonåringar log i rättssalen Bilden på de båda misstänkta spreds på nätet och gav upphov till ett 100-tal hatiska kommentarer. Foto: Christina Blom


En bild på Facebook föreställande de två misstänkta för misshandeln i Kortedala leende i en paus skapade en våg av hatkommentarer.

klar

Artikellänk är kopierad

– Massmedierna har skapat någon form av lynchstämning här, säger 16-åringens advokat Anders Lindstrand.

I går var andra dagen i den pågående rättegången mot två pojkar, 15 och 16 år, som misstänks för att ha misshandlat 61-årige Carl-Eric Cedvander på Kortedala torg i Göteborg i mars.

Bland åhörarna är många nära vänner till de båda killarna. En av dem ska ha lagt ut en bild på Facebook som beskrivs föreställa de båda misstänkta i en paus i rättegången. Bilden spreds och satte i gång en flod av hätska kommentarer. 

– Jag försöker att inte gå in på det. Jag är så trött. Söker man på mitt namn får man hur många träffar som helst, säger 16-åringens pappa.

Rättegången fortsätter i morgon. Då ska de ungdomar som var med i samband med misshandeln, men inte är misstänkta för att ha deltagit, vittna.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro