ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkte kidnapparen Alexander Camara gripen

Karl Enn Henricsson · 8 Jan 2018
Uppdaterad 8 Jan 2018
Alexander Camara har gripits medan Ahmed Sallami fortfarande jagas. De misstänks för bland annat människorov.

Alexander Camara har gripits medan Ahmed Sallami fortfarande jagas. De misstänks för bland annat människorov. Foto: Polisen


27-årige Alexander Camara var anhållen för bland annat människorov. Han lyckades rymma från ett sjukhus och efterlystes. Nu har polisen gripit honom efter två månaders jakt. Men jakten på hans misstänkte kumpan fortsätter.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro kunde tidigt berätta om den dramatiska rymningen. 27-årige Alexander Camara anhölls misstänkt för bland annat människorov. Men under ett bevakat sjukhusbesök i Stockholm i slutet av oktober lyckades han rymma.

– Han har stuckit ut via en nödutgång och nedför trapporna. Väktarna sprang efter men han försvann ut. Det här har larmats ut och man har gjort sökningar men inte hittat honom, sa Gabriela Åslund, stationsbefäl vid polisen i Stockholm syd, till Metro. Hon beklagade även att det kunde ske.

Polisen gick ut med namn och bild på Alexander Camara och bad allmänheten om hjälp i jakten på honom. Och på kvällen den 3 januari kunde han gripas.

– Man hittade honom i en lägenhet i södra Stockholm. Jag har uppfattat det som att gripandet gick lugnt till, säger åklagare Marcus Ekman.

Hur spårade polisen honom?– Jag kan egentligen inte säga det. Men polisen har bedrivit ett omfattande arbete för att få tag i honom. Det har innefattat mängder med åtgärder och de har varit lyckosamma helt enkelt.

Alexander Camara sitter nu häktad misstänkt för människorov och försök till grov utpressning. Hans misstänkte kumpan, 22-årige Ahmed Sallami, är fortfarande på fri fotoch misstänks för människorov och grov misshandel.

– Han är inte efterlyst internationellt, men det är en av de frågor vi har att ta ställning till den närmaste tiden – om han inte grips, säger Marcus Ekman.

De två männen misstänks ha rövat bort en person på kvällen den 26 oktober till en lägenhet i Botkyrka kommun och ”vidare till andra platser i närheten”. Offret utsattes för ”omfattande trubbigt våld” och misshandeln betecknas som grov eftersom gärningsmännen visat ”särskild hänsynslöshet och råhet” och för att offret ”befunnit sig i en mycket utsatt situation”. Dramat pågick till tidig morgon den 27 oktober, enligt dokument som åklagare Marcus Ekman lämnat in till tingsrätten.

I samma härva finns ytterligare misstänkta. Det handlar om en annan misstänkt kidnappning som ska ha skett i augusti i Salems kommun. För den händelsen sitter en 30-årig man häktad misstänkt för människorovoch grov utpressning.

– Det finns en koppling men jag vill inte kommentera kopplingen närmare, har Markus Ekman tidigare berättat för Metro.

Dessutom misstänksen 25-årig kvinna för penningtvättsbrott i den delen. Hon begärdes häktad, men rätten försatte henne på fri fot.

Alla misstänkta nekar till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro