ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkte kidnapparen rymde från sjukhus – nu vädjar polisen om hjälp

Karl Enn Henricsson · 29 Nov 2017
Uppdaterad 29 Nov 2017
Polisen ber allmänheten om hjälp i jakten på Alexander Camara som misstänks för bland annat människorov.

Polisen ber allmänheten om hjälp i jakten på Alexander Camara som misstänks för bland annat människorov. Foto: Polisen


27-årige Alexander Camara var anhållen för bland annat människorov. Men i samband med ett sjukhusbesök lyckades han fly via en nödutgång. Nu ber polisen allmänheten om hjälp i jakten på Camara.

klar

Artikellänk är kopierad

Redan förra torsdagen kunde Metro rapportera om den dramatiska rymningen. 27-årige Alexander Camara anhölls i slutet av oktober misstänkt för människorov och försök till grov utpressning. Han förvarades i polisens arrest i Flemingsberg.

– Under natten fördes han till Huddinge sjukhus för vård. Eftersom han var anhållen anlitade vi ett väktarbolag, som vi brukar göra, och två personer från väktarbolaget hade uppdraget att hålla bevakningen av honom på sjukhuset, sa Gabriela Åslund, stationsbefäl vid polisen i Stockholm syd, till Metro.

Men på eftermiddagen den 29 oktober lyckades Camara rymma.

– Han har stuckit ut via en nödutgång och nedför trapporna. Väktarna sprang efter men han försvann ut. Det här har larmats ut och man har gjort sökningar men inte hittat honom, sa Gabriela Åslund, som även beklagade att det kunde ske.

Camara häktades i sin utevaro och efterlystes. Och nu väljer polisen att gå ut med namn och bild på den misstänkte. ”Det är mycket viktigt att polisen får information om var Camara befinner sig för komma vidare i förundersökningen”, skriver polisen på sin hemsida.

– Det här är väldigt olyckligt och allt annat än positivt för den här förundersökningen, sa åklagare Marcus Ekman då han kommenterade rymningen.

Åklagaren ville inte kommentera själva brotten som Camara misstänks för. Camara nekar till brott, enligt hans försvarare advokat Filip Rydin.

Camara är hemmahörande i Stockholmsområdet.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro