ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkte pyromanen i Ystad på fri fot igen

TT · 23 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den 45-årige man i Ystad som kalls gryningspyromanen har försatts på fri fot. Han släpptes efter beslut av åklagare på onsdagsförmiddagen.– Misstankarna i nuläget är för svaga för att begära honom häktad, säger kammaråklagare Mathias Larsson till Ystads Allehanda på nätet.

Mannen greps tidigt i måndags morse, sedan en polispatrull observerat honom med en hoprullad tidning, indränkt i någon form av vätska. Det ledde till att han anhölls som misstänkt för förberedelse till grov mordbrand.

Han har tidigare figurerat som misstänkt i en lång rad brandutredningar och varit dömd till fängelse för försök till mordbrand i Dalarna.

Utredningen av händelsen i måndags fortsätter, med bland annat teknisk analys.– Ingenting är förändrat, annat än att han har släppts. Misstankarna mot honom kvarstår, säger Ewa-Gun Westford, informationsansvarig hos polisen i södra Skåne, till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro