ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkte skytten jobbade för Bernie Sanders kampanj

TT · 14 Jun 2017
Uppdaterad 15 Jun 2017

Den misstänkte för skotten mot kongressledamöter på en basebollplan i Virginia är en 66-årig man från Illinois. Hans motiv är okänt.

klar

Artikellänk är kopierad

Under onsdagsmorgonen sköts en republikansk toppolitiker på en basebollplan söder om Washington DC. Den misstänkte skytten ska ha arbetat som volontär under demokraten Bernie Sanders presidentaspirantkampanj. Det uppger Sanders själv i ett uttalande.

”Jag blir illamående av den här föraktliga handlingen. Låt mig vara så tydlig jag bara kan. Våld av alla slag är oacceptabla i vårt samhälle och jag fördömer denna handling å det kraftfullaste”, skriver Sanders.

Han sänder också sina tankar till offren och tackar polisen för dess ”heroiska insats”.

LÄS MER: Trump efter skottdådet: ”Vi står för det goda”

Republikanen Steve Scalise skadades men hans tillstånd uppges vara stabilt. Även två poliser samt en kongressanställd träffades. Mellan 15 och 25 kongressledamöter ska ha varit på platsen då skottdådet inträffade.

Steve Calise är en av det republikanska partiets toppolitiker. Den misstänkte gärningsmannen skottskadades och senare på onsdagen bekräftade president Donald Trump vid en presskonferens att han avlidit.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro