ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Misstänkte vägpiratens chock - vinkade in polisman

Gustaf Larsson · 20 Jul 2018
Uppdaterad 20 Jul 2018
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: IBL/Arkiv


Polismannen Per-Erik Vister hade avslutat sitt pass när han blev stannad av misstänkta vägpirater. Då han visade sin polisbricka ville dock männen inte längre ha hjälp. Nu varnar han allmänheten för liknande fall. "De blir allt fräckare", säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

När polisen Per-Erik Vister var på väg hem från jobbet i Dalsland vinkade en man in honom till vägkanten.

– Min 30-åriga polisnäsa kände att något var fel. Det stod lite konstigt till mitt ute på gatan, tyckte jag. Men jag stannade iallafall till med min privata bil så det gick inte att se att jag var polis, berättar han för Metro

Den misstänkte vägpiraten gick fram till Per-Erik Vister, som visade sin polisbricka, vilket NWT tidigare har rapporterat.

”Som polis blir man förbannad”

– Då började han vifta och säga: ”Nej nej det är lugnt” och sa att hans farsa var på väg. Men om hans pappa var på väg, varför skulle han då stanna mig? säger Per-Erik Vister.

Han såg ytterligare en person som stod och tryckte i närheten. Det var tur, säger Per-Erik, att vägen han åkte på var trafikerad.

– Men som polis blir man ju förbannad. De blir allt fräckare och kan göra både det ena och det andra.

Polisens varning: Var uppmärksamma

Då och då går polisen ut och varnar trafikanter för så kallade vägpirater, som låtsas ha problem med bilen – men i själva verket är ute efter pengar.

Hur kan man som privatperson urskilja en vägpirat?

– Det är det dumma. Jag kan se det som har jobbat som polis i 30 år, men jag kan inte undervisa någon genom en tidningsartikel. Tyvärr får jag säga. Men var uppmärksam. Ska man nu prata med någon ska man låsa dörrarna och dra ner rutan några centimeter bara.

Han fortsätter:

– Och du, filma! Ta kort med mobilen. Det är guld värt när vi på polisen får en bild eller film från en medborgare som har varit uppmärksam, säger Per-Erik Vister.

pil
Tre tips från polisen

 1. Stanna inte bilen om du känner dig osäker, ring istället 114 14.

2. Tänk på säkerheten vid större trafikleder och vid på- och avfarter: risken för olyckor ökar när du stannar.

3. Om du stannat och utsätts för brott ska du alltid ringa 112.

Källa: Källa: Polisen

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro