ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mitsubishin kan fälla serierånaren

Daniel Olsson · 22 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Rånaren fastnade på bild.

Rånaren fastnade på bild.


klar

Artikellänk är kopierad

Den misstänkta serierånarens förkärlek för bilmärket Mitsubishi kan bli hans fall. I går greps han på väg till en bank på Hisingen.I en ännu en stulen Mitsubishi.

Stulna bilar av det japanska märket har använts vid fyra bankrån i Västsverige under hösten. Bilarna har stulits av ägarna under vapenhot och vid ett tillfälle, den 12 september, sköts ägaren i benet vid en bensinstation på Hisingen. Dagen därpå användes bilen som flyktbil efter ett bankrån i Lilla Edet.Även vid ett dubbelrån mot banker i Svenljunga i oktober användes en stulen Mitsubishi och vid ett rån mot Nordea vid Wieselgrensplatsen på Hisingen en månad tidigare använde rånaren också en bil av samma märke.– Det är någon form av modus för honom, säger P-O Johansson, chef för polisens spaningsrotel.Den bil som den 32-årige mannen greps i i går hade stulits vid Gustaf Adolfs torg vid halvåttatiden på tisdagskvällen. Ägaren av bilen  uppgav att en man med halsduk runt huvudet och beväpnad med pistol tvingade av honom bilen och bilnycklarna.Strax efter nio igår morse greps den 32-årige mannen på väg till en bank på Hisingen. Polisen ville i går inte säga vilken.– Det är flera olika tillfällen som ska sys ihop nu, säger Stefan Gustafsson vid länskommunikationscentralens informationstjänst.I nuläget misstänks 32-åringen för förberedelse till rån och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro