ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MMA INR HALLÅ DÄR bevingad staty

Stockholm Johannes Finnlaugsson · 27 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

… Nils Karlsson, kultursamordnare i Sölvesborg där Johnny Martinssons bronsskulptur ”Bevingad stadie 1”, som tidigare stod utanför kommunhuset, är mystiskt försvunnen.

Har statyn flugit sin kos?

– Ja, det verkar så. Vi har letat i snödrivor eftersom plogbilarna har kört mycket och kan ha dragit med sig statyn, men den är puts väck. Vi har haft väldiga kopparstölder här i kommunen tidigare, men jag ska inte spekulera i vad som har hänt. Det är ett ärende för polisen.

Om den heter ”Bevingad” kanske den inte mår bra av att bara stå på en och samma plats?

– Haha, kanske är det så. Den har inte fått så mycket uppmärksamhet när den stod där, men nu när den är borta är intresset enormt. Det är det enda positiva med händelsen, men samtidigt är det förstås lite sorgligt.

Sedan snart en månad tillbaka finns en ”Bevingad” i brons av Johnny Martinsson utannonserad på Blocket. Ni ska inte köpa den för ett billigt pris och ersätta den försvunna?

– Är det sant? Jag måste kolla upp så det inte är vår staty, det vore ju hiskeligt. Vi upptäckte att den var borta i torsdags. Det är lite pinsamt att säga det, men den kan ju ha försvunnit tidigare än så. Men troligast är nog att det är en annan staty i samma serie.

JOHANNES FINNLAUGSSON

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Johannes Finnlaugsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro