ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MMA – INR Hallå där… …Anders Börjesson, miljöingenjör, arbetande som soptipsarkeolog” i Blekinge

Stockholm mikael carlsson · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MMA – INR

Hallå där…

…Anders Börjesson, miljöingenjör, arbetande som ”soptipsarkeolog” i Blekinge med uppdraget att kartlägga gamla soptippar.

Vad är det mest spektakulära du hittat i din soptipsjakt? -Än så länge har det bara blivit grävande i kommunens arkiv så jag har inte hittat något speciellt ännu. Det skulle annars kanske vara att det är fler tippar än man trott.

Vad är det bästa med jobbet som ”soptippsarkeolog”? -Det är ett förvånansvärt omväxlande arbete samtidigt som det ger en inblick i hur det var förr i tiden. Och så finns det väldigt mycket annat spännande gömt i kommunens arkiv.

Är det ingen risk att du hittar något olämpligt i soptippsarkivet? -Jo det finns kanske de som tycker det. För fyrtio år sedan hade man inga hämningar, då slängdes allting huller om buller.

Hur många tippar har du hittat? -Just nu arbetar jag samtidigt i tre kommuner i Blekinge och där visste vi om ungefär ett 30-tal tippar när jag började, nu är vi uppe i över hundra. Man kan säga att det dykt upp saker som fallit i glömska hos folk. Ofta är de här tipparna överväxta och går knappt att se.

Vad ska du göra när du tippat klart? -Vi får se, det blir kanske arbete i någon annan kommun eftersom det här är en insats som ska göras över hela landet.

Tippar du något privat? -Absolut händer det, och då följer jag de regler som gäller i den kommun där jag bor.

Mikael Carlsson [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm mikael carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro