ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MMA INR Resebolag inför barnfria zoner

Stockholm Johannes Finnlaugsson · 2 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fritidsresor inför från och med nästa vinter barnfria zoner på sina långväga flygningar. De som vill slippa barnfamiljer kan betala 1 695 kronor extra för en plats i en separat del av planet.

– Det är ett nytt tillval vi kallar ”extra class”. Det är till för vuxna som reser utan barn under tolv år, säger Marie Malmros, informatör på Fritidsresor.

Tillvalet kommer att finnas på nästan samtliga av Fritidsresors charterresor, med varierande kostnad. För längre resor i stora plan, som till Thailand, blir kostnaden 1 695 kronor. På kortare rutter hamnar priset kring en femhundring.

Behovet har uppkommit eftersom allt fler barnfamiljer gör längre resor, menar Marie Malmros. Hon ser inte de nya avdelningarna som en kränkning mot barnfamiljerna, utan menar att det är fråga om kundservice.

– Det är alltid resenärerna som bestämmer. Barnfria avdelningar är något det funnits mycket önskemål om.

Sedan tidigare finns separata förstaklassavdelningar där barn under två år inte har tillträde.

Resebolaget Ving har inga planer på att införa någon ny avdelning med barnfria zoner.

– Vi upplever inte att barn mellan två och tolv år är något problem för våra resenärer, säger Joakim Eriksson, informationschef på Ving. JOHANNES FINNLAUGSSON

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Johannes Finnlaugsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro