ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MMA Kändissmultronställe

Stockholm Annika Anjou · 8 Aug 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Bildbeställning gjord till bildred: Patrik "Bjärrred" Andersson, Jalle Lorensson Thorbjörn Flygt

Omgivningsbild: från Falsterbo strand bjärehalvön, hovs hallar exempelvis Österlen; sandhammaren, Kåseberga, Brösarps backar el dyl

ÖVERINGRESS Svenskar älskar Skåne. Av förra årets 16 miljoner övernattningar var åtta av tio turister svenskar. När Metro bad några skåningar lista sina egna skånska smultronställen, tog tipsen aldrig slut. Storstadspuls, lantlig idyll, internationell playastämning och cykeltramp i solnedgång, är bara några godbitar i det skånska utbudet. Det ryms också 70 golfbanor och 90 mil vandringsleder.

Torbjörn Flygt, författare, Malmö – För dagsutflykter tar jag gärna med familjen till Falsterbo. Det är en stor skillnad på strandkvaliten där jämfört med Malmö.

– Vi är precis hemkomna från en kortare tripp till Österlen. Annars rekommenderar jag nordtyskland.

Patrik "Bjärred" Andersson, fotbollshjälte i MFF, svenska landslaget, Barcelona och Bayern München. Bor: Falsterbo i södra Skåne

-Efter så många intenvisa fotbollsår har jag hittat lugnet här i Falsterbo. Här bor jag och här stannar jag helst när jag är ledig också. Patrik hyllar naturen med stränder och bokskogen och med två hundar i familjen så blir det många, långa promenader i skogen vid Strandbaden. - Sen går jag gärna ner på Kaptensgården och äter nåt gott och tar ett glas vin. Samtidigt finns pulsen i Falsterbo. Under ett par sommarmånader fylls trakten med hästshow och motorshow, turister och trängsel. - Och om man nån gång vill ha mer av det är det nära både till Malmö och Köpenhamn.

Arash Lebaf, malmömusikern med dundersuccén "Boro Boro" för ett par år sen. Arash sjunger hitlåtar på iranska och har toppat hitlistor världen över med bland annat titellåten till filmen Bombay Dreams. Trots ständiga reser är Malmö fortfarande hemstaden för Arash: -Jag tillbringar gärna en sommardag i Västra hamnen. Där är det som att vara utomlands med ändå hemma. Arash och kompisarna tar ofta en båttur ut på Öresund. Åter i Västra hamnen har de flera fina restauranger att välja på för en god avslutning på dagen. Falsterbo är annars det ställe dit han helst reser om han ska på en heldagsdagsutflykt. - Där är också en utländsk atmosfär samtidigt som det är lugnt och mysigt på den fantastiska stranden. Som nioåring kom Arash med familjen till Sverige från Iran. Han har bott i Malmö sedan han var femton. 2005 fick han pris som den mest ”exporterade” svensken inom EU. Själv jobbar Arash just nu för fullt i studion vid Värnhemstorget i Malmö. – Låten vi spelar in blir nästa års sommarplåga. Alla i studion går redan och visslar på den!

Jalle Lorensson, musiker, sångare och munspelare i malmöbandet Wilmer X och flera andra musikaliska konstellationer. Nyss hemkommen med familjen från ett hett Spanien till ett nästan lika hett Malmö. - Svalt ändå, tyckte familjen om rekordvärmen i Malmö. En heldagsutflykt går gärna med tåg till Ängelholm. Där tar han sig till turistinformationen, hyr en cykel och ber om en cykelkarta över Bjärehalvön. – Där kan man utan vidare cykla runt en hel dag, säger Jalle, som redan tidigare har gjort en minnesrik tredagars cykeltur i samma omgivningar. Jalles nästa framträdande är i Bluestältet på Malmöfestivalen tillsammans med Rock ´n´ Roll Torpedoes. I september blir det nystart på Bakfickan med Pontus Snibb och bandet True Tones.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Annika Anjou
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro