ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MMA Nöjespanel till 5 maj

Stockholm Annika Anjou · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

•Äntligen kan man fika utomhus. Var finns stans bästa spanläge? •Många krogar och klubbar kräver att man hänger av sig även den lätta vårjackan i garderboen. Borde man få behålla den på? •Snart bryter Lundakarnevalen ut. Saknas det en studentikos karneval i Malmö? •”Mission impossible III” har premiär i kväll. Kommer mänskligheten någonsin att tröttna på actionfilmer?

Palle Tenfalk, klubbarrangör och sångare i musikkollektivet The Magic City - Ariman i Lund är klassisk spanmark. Likaså Mascot och Nyhavn på Möllan. Och då menar jag inte kunderna eller personalen utan de förbipasserande så klart.

- Som klubbfixare har jag märkt att när folk inte behöver hänga in så blir stämningen något gladare och galnare. Men - en 44:a Magnum eller en Bowie-kniv gömmer du lätt i innerfickan på en Ralf Lauren jacka.

- Ja. Kanske inte studentikos men en karneval absolut!

- Nej. Människan är barbarisk av naturen och vi älskar våld, sex, oxfilé och pengar på banken. Så enkelt är det med den saken.

-------------------------------------------------------------------------

Elin Sigrén, producent på Dansstationen: På gräsmattan i Folkets Park!

Det har aldrig hänt mig. På Centrifugfestivalen i helgen har vi förvandlat garderoben till en konstinstallation!

Nej det tycker jag inte!

Det tror jag inte, antingen gillar man dom eller inte, jag tycker att det är väldigt ospännande.

-------------------------------------------------------

Tor Billgren, radioman och konstredaktör på Nöjesguiden: Under platanerna på St Knuts torg. Det kanske inte finns så mycket att spana efter, men man får lugn och ro. Jag hoppas verkligen inte att det blir priskrig mellan caféerna. Inget av dem klarar efterfrågan själva.

Garderobshelvetet är den sjukaste aspekten av klubblivet. Senast jag avtvingades jackan fick jag kommentaren "Men vi ansvarar inte för den". Jag höll på att explodera. Vad fan är det man betalar för då? Det är dags att kräva kvitto.

Malmö har redan karnevaler. Varje gång det är fotbollsmatch mellan Helsingborg och Malmö, till exempel. Stan fylls aspackade vuxenbebisar som pissar i alla hörn och spelar trummor och vrålar. I luften helikoptrar och i gränderna kravallpolisernas stöveltramp. Riktigt festligt!

Nej det hoppas jag inte. Actionfilmer är generellt utmärkt underhållning och driver filmkonsten och tekniken framåt. Ibland borde de dock fila mer på manuskripten.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Annika Anjou
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro