ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MMA Ungdomsfylla nyår

Stockholm Katarina Matsson · 2 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nästan 35 000 Skåneungdomar mellan 15 och 20 år tror att de kommer att supa sig fulla på nyårsafton. Det visar en undersökning som försäkringsbolaget If gjort tillsammans med Lunarstorm. – Det blir mycket ungdomsfylleri, vi har tre extra ordningsgrupper inkommenderade i Malmö, säger Torbjörn Carlson, stationsbefäl på Davidshall. På Maria Ungdom i Stockholm förväntar man sig en anstormning. – Nuförtiden finns bara två helger då vi har dubbel personalstyrka, och det är nyårsafton och Valborg, säger överläkare Stefan Sparring. Bland dem som ska dricka sig fulla planerar 59 procent även att skjuta raketer eller smällare, 49 procent av flickorna och 69 procent av pojkarna. På Möllevångstorget brukar ungdomarna stå i gäng och skjuta på varandra, något som polisen nu satsar på att förhindra. – Runt 300 per år skadas när de skjuter raketer och ungdomarna är överrepresenterade. De flesta är påverkade, det är då det ska visas att man är man, säger Kjell Lindgren vid citypolisen i Stockholm. Langa inte är hans råd till föräldrar. – Det finns en orsak till att det är åldersgräns på både alkohol och fyrverkerier, säger han.

OBS! Vi har fått tillstånd av föräldrar, vad gäller Anne under förutsättning att texten om henne kommer under bilden! BILDTEXT: Anne Kynning, 15 år, och kompisen Marcus Olsson, 17 år, dricker inte själva men många av deras vänner kommer att fira nyår med alkohol. – För många ungdomar handlar nyår om att dricka och festa, säger Anne. – Jag tycker inte att dricka är det viktigaste. Man kan ha kul utan att alkohol, men det tror jag många unga faller på. Just raketer är något som kan bli väldigt farligt i kombination med alkohol, säger Marcus.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro