ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MMAINR Hallå där om felflygande golfbollars farlighet

Stockholm Annika Anjou · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där Björn Nordberg, ordförande Svenska Golfförbundet, som häpnar över att Miljödomstolen jämställer felslagna golfbollar med sprängsten och att golfbanor klassas som miljöfarlig verksamhet. Hur stort miljöproblem är golfare, dvs hur farliga är ni för omgivningen? - Vi uppfattar oss inte som särskilt farliga. De har spelats golf i Sverige i 100 år och mig veterligen har ingen utomstående skadats. Det säger en del, tycker jag.

Bör beslutet överklagas? - Jag har inte den detaljkunskapen att jag kan kommentera det, men om jag förstått rätt är det person som känt sig otrygg, och sånt ska man ta på allvar. Man hade väl kunnat önska att det hade lösts lokalt och att man sluppit ta det till domstol alls.

Om beslutet står sig måste säkerheten på alla golfbanor inventeras. Hur ska ni desarmera felslagna bollar i 200 km/timmen? - Min uppfattning är att det redan görs när banan läggs. Man kollar naturligtvis omgivningen och sätter eventuellt upp nät där det behövs.

Måste ni kolla extra noga nu så att varje spelare kan slå rakt innan de får gå ut på tee? - Men det gör vi ju redan! Utan att ha kvalificerat sig för ett grönt eller gult kort, dvs grunderna i golfkunskap: teknik, vett och etikett får man inte vara på banan. Annika Anjou [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Annika Anjou
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro