ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MMAINR Hallådär...

Stockholm Madeleine von Koch · 13 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

…Anders Albäck, folkpartiets förstanamn i Tomelilla, som i en motion till kommunfullmäktige föreslår att de som röstar i höstens kommunval får ett presentkort om 50 kronor.

Hur står det egentligen till med intresset bland Tomelillaborna om det behövs premier för att locka till röstning? – Valdeltagandet talar för sig själv, intresset är dåligt. Just premien är egentligen ett spel för galleriet för att få fokus på frågan, på det här viset uppmärksammas både Tomelilla och valdeltagandet

Ett presentkort på 50 kronor räcker lagom till två påsar chips. Hur kan det göra någon skillnad? – Familjen kan göra en utflykt, rösta och sen åka till Brösarps värdshus och äta fläsk om de lägger på en tjuga. En 50-lapp är ju en symbolhandling, men kan användas till något trevligt med familj eller grannar. Krogen efteråt till exempel.

Finns det möjligtvis någon chans att folk gillar premien så mycket att de röstar på dig av bara farten? – Tänk, det har alla frågat. Det här missgynnar oss naturligtvis inte, men om en månad är det glömt vem som la motionen.

Hela grejen känns lite amerikanskt. Vill du ha mer jippo över svenska valen? – Exakt! Kan vi inte göra det till något glatt och trevligt att rösta? Låt oss göra valdagen till en fest!

Madeleine von Koch

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Madeleine von Koch
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro