ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MMALOKVAL: politikerenkät

Stockholm Johan Darin · 20 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Folkpartiet: Allan Wiidman, riksdagsledamot Folkpartiet vill att kommunen skall kräva motprestation av arbetsföra socialbidragstagare och dessutom utöka det obligatoriska sökområdet för arbetslösa till Köpenhamn. Kommunal jobbgaranti om utbildning, praktik eller jobb. Arbetsmarknadspolitiska åtgärder ska sättas in omedelbart när en person blir arbetslös, inte när den utförsäkrats. Sänkta skatter på arbete och bättre företagarvillkor i Malmö!

Miljöpartiet: Lari Pitkä Kangas, Ledamot i kommunfullmäktige Kommunen bör på olika sätt stötta nyföretagande och tillhandahållavägledning för dem som vill starta kooperativ. En företagsakut som stöttar företag med myndighetskontakter och inkubatorverksamhet, där nya företag ges en plats att växa är andra bra sätt för kommunen att stötta företagsamhet. Alla stadsdelar ska innehålla både bostäder och lokaler för handel och andra typer av företag.

Sverigedemokraterna: Sten Andersson, ledamot i fullmäktige De stora insatserna mot arbetslösheten måste vidtas på riksnivå genom skapandet av ett bättre företagsklimat. I Malmö kommun måste vi ha enkla regler, låga avgifter, minimal byråkrati och effektiv rådgivning i kontakten med företagen. Den viktigaste åtgärden är dock att stoppa vidare inflyttning av arbetslösa invandrare till kommunen.

Skånepartiet: Carl P Herzlow, ordförande Man måste stoppa inflyttningen och se till att alla i Malmö kan svenska. Man måste också underlätta för företagarnas arbete och fråga vad de vill ha förändrat för att underlätta nyanställningar.

Socialdemokraterna: Marie Granlund, ordförande i Malmö Satsa på utbildning, forskning och högskoleplatser samt stöd till småföretagare. I Malmö en satsning på handel och upplevelsenäring, fortsatt samarbete med Köpenhamn och fler anställda inom förskola, skola och äldreomsorg. Tillvarata de utbildningar som invandrare har med sig från hemlandet och ha kraftfulla åtgärder mot alla former av diskriminering i arbetslivet. Särskilt anställningsstöd för arbetslösa ungdomar och plusjobb för de över 60 år.

Moderaterna Olof Lavesson, politisk sekreterare och riksdagskandidat Inför jobbavdrag så att alla som arbetar får behålla 1000 kr mer i månaden. Ta bort arbetsgivaravgifterna helt för servicesektorn och halvera dem för alla mellan 19 och 24 år. Inför krav på motprestation för socialbidrag och inför skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Dessutom vill vi i Malmö införa Jobbgaranti och göra om AUC till Jobbtorg där vi samlar kommun, region, näringsliv, bemanningsföretag m fl för att fler ska få ett riktigt jobb.

Kristdemokraterna: Yvonne Jönsson, ledamot i kommunfullmäktige Malmö måste göras mer attraktiv som etableringsstad för nya företag. Arbetsgivaravgiften ska halveras för den som anställer en person mellan 19 och 24 år och den ska slopas helt i vissa tjänstebranscher såsom bilverkstäder, restauranger och trafikskolor. Företag som anställer en person som varit arbetslös, sjukskriven eller liknande i mer än ett år ska slippa betala arbetsgivaravgift under lika lång tid som personen stått utanför arbetsmarknaden.

SPI Johnte Dymling, ordförande i Malmö Arbetslösheten kan inte bekämpas med fler bidrag och fler konstgjorda arbetstillfällen. Arbetslösheten kan bara bekämpas genom skapande av fler verkliga jobb. SPI tror på förenklad administration för småföretagare och enklare regler för anställning i dessa företag. Dessutom måste regelverket ses över för de större företagen så att de kan se ekonomiska möjligheter att stanna kvar i Sverige.

Vänsterpartiet: Anneli Philipsson, kommunalråd Vi vill bygga ut välfärden genom att skapa 200 000 nya jobb i offentlig sektor, för Malmös del handlar det om ca 6000 fler jobb. Idag betalar vi, via skatten, många malmöbor för att inte arbeta, tex genom a-kassa och försörjningsstöd. Vi vill istället föra ut mer pengar till kommuner och landsting så att de har råd att anställa mer personal inom skolan, vården och omsorgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Johan Darin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro