ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MMANYTTJOBB: Bling Bling - vägen mot miljonerna

Stockholm Johan Darin · 25 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Världens dyraste drink kostar 57 tusen dollar. Den eskorteras till ditt bord av en vakt och i drinken väntar en diamantring Till krogen Harvey Nichols i Manchester går de som har lite för mycket pengar och har tröttnat på en gin och tonic. Boken Bling Bling ger dig tips för att en dag bli en av dem. Den är en musa för hungriga entreprenörssjälar som vill kunna åla naken i ett hav av Beluga utan att få en ångestchock av kontoutdraget dagen därpå. Bling bling är späckad av citat som ”visa mig någon utan ego och jag visar dig en förlorare ” myntat av (trumvirvel) Donald Trump. Förlaget Nicotext består av Fredrik Colting och Carl Johan Gadd, båda runt trettio, som fick för sig att deras recept på framgång var bokutgivning. De är nya i förlagsbranschen och är helt övertygade om att de snart har gjort sin första miljon. - Det gäller att köra sin egen grej. Om du börjar med att analysera för mycket kommer bara en massa problem som känns oöverstigliga komma fram, säger Fredrik Colting. Nicotext sätter inga likhetstecken mellan pengar och lycka men nämner ändå en summa som kan vara värd att ha som målsättning. Enligt beräkningar krävs femtio miljoner för att kunna leva ett helt liv utan ångest för höga mobilräkningar eller notan på krogen. Vägen till rikedom är enligt dem fantasi, lekfullhet och att inte tänka efter så mycket. Under arbetet med boken har de märkt några gemensamma nämnare för magnater runt om i världen. Samtliga är kreativa människor som inte har tvekat när de gått mot strömmen. Som exempel nämner de Ingvar Kamprad, vår småländska möbelgnetare. - Jag kan tänka mig att hans huvud är fullt av fantasier när han cyklar runt i Småland, säger Fredrik Colting. Men det finns en baksida. Innan Wallstreetcitaten börjar hagla får bibeln en sida i inledningen av Bling Bling: ”Det är lättare för en kamel att ta sig igenom ett nålsöga än för en rik man att ta sig till himlen”.

JOHAN DARIN [email protected]

Faktatext Bling bling är amerikansk slang och syftar på de överdådiga juveler som länge varit på modet bland Hip hopartister.

Faktatext: Vägen till rikedom enligt några kända entreprenörer Ha roligt på jobbet - Richard Branson, Vd för Virgin. Hemligheten bakom affärer är att veta något någon annan inte vet - Aristotle Onassis, skeppsredare, gift med Jackie Onassis. Framgångsrika personer handlar. De gör misstag men de ger sig inte - Conrad Hilton, grundare av hotellkedjan Hilton. Var snäll mot nördarna. Chansen är stor att du kommer jobba åt en - Bill Gates, grundare av Microsoft.

bildtext: Bling1: Fredrik Colting och Carl Johan Gadd vet hur cashen ska tas Bling5: Fredrik Colting och Carl Johan Gadd tror att de snart kommer att bada i pengar

bling 6: Utan någon kunskap och branschen startade Fredrik Colting och Carl Johan Gadd förlaget Nicotext

Bling7: Förlaget Nicotext ger ut boken Bling Bling, en inspirationsbok för att tjäna pengar

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Johan Darin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro