ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Moa – inte längre naken

Pontus Hammarlund · 14 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Jag spelar en kriminell mc-brud, säger Moa Gammel om kvällens roll i ”Oskyldigt dömd”. Dessutom är hon aktuell i kort-filmen ”Pälsen” som tävlar under Stockholms Filmfestival. 

– Jag spelar en kriminell mc-brud, säger Moa Gammel om kvällens roll i ”Oskyldigt dömd”. Dessutom är hon aktuell i kort-filmen ”Pälsen” som tävlar under Stockholms Filmfestival.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Hon uppmärksammades för nakna roller på film och teaterscenen. Men Moa Gammel, 27, klädde på sig och är nu aktuell i fler roller än någonsin.– Min drömroll är motsatsen till vad jag precis har spelat, säger hon.I dagarna har precis inspelning av Johan Klings nya film ”Puss”  dragit igång. Förutom den och roller i bland annat Peter Magnussons ”Sommaren med Göran” dyker hon i kväll upp i TV4:s dramaserie ”Oskyldigt dömd”. Rollen innebar att hon fick spela mot Mikael Persbrandt.– Jag blev jättenervös över att spela mot honom. Han är ju så känd att han blir som en seriefigur. Men han är en fantastisk skådespelare.Moa Gammel tror dock att mytbilden kring sin manlige motspelare hade sett annorlunda ut om han varit en kvinna. Hon tar två andra välkända svenskar och deras uppmärksammade narkotikadomar som exempel.– När en känd kulturjournalist på en av Sveriges stora morgontidningar får samma dom som Sanna Bråding är han tillbaka på jobbet dagen därpå medan hon inte har något jobb överhuvudtaget vilket är fördjävligt. – Så jag tror inte att man som kvinna kan skapa rubriker som Persbrandt och ha en karriär som gynnas av det.Gammel har fått beröm och uppmärksamhet för sitt mod efter nakenscenerna i filmen ”Underbara älskade” och pjäsen ”Orgie” på Teater Tribunalen. Men framöver tänker hon inte låta kläderna samla damm i garderoben.– Jag hade egentligen lovat min lillebror redan innan  ”Orgie” att det inte skulle bli fler. Nu har jag behållit kläderna på i sex produktioner, säger hon skrattande.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro