ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mobbad fick operarevansch

Sara Stolt · 11 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Jag hoppas att många kommer få en underhållande kväll och att man får in pengar som kan hjälpa människor, säger Paul Potts som ska uppträda under Rosa bandet-galan den 30 oktober. I dag släpps hans debutalbum ”One chance”.

– Jag hoppas att många kommer få en underhållande kväll och att man får in pengar som kan hjälpa människor, säger Paul Potts som ska uppträda under Rosa bandet-galan den 30 oktober. I dag släpps hans debutalbum ”One chance”.


klar

Artikellänk är kopierad

Tidernas elakaste jury och 2 000 i publiken. Operaälskande Paul Potts hade oddsen emot sig när han provsjöng för  ”Britain’s got talent”. Sedan vann han hela tävlingen. – Jag kunde inte förstå varför jag utsatte mig för det, jag tog ju en stor risk när jag ställde mig inför 2 000 människor och den ärligaste jury du kan hitta. Så jag funderade faktiskt på att kliva av scenen.Som tur var gjorde han inte det. Minuterna som följde sjöng han i stället Puccinis ”Nessun dorma” och resten är historia. Klippet spreds som en löpeld på internet och i dag släpper den en gång mobbade och osäkra Paul Potts sitt debutalbum. För ja, han vann den brittiska mottsvarigheten till ”Idol” till slut.– När jag sjunger är det som om en nyckel öppnar en dörr. Sången tar mig till en säker plats. En plats där jag känner att jag alltid hört hemma, säger han till Metro i en exklusiv intervju.Hans uppväxt var allt annat än lätt. Mobbarna förföljde honom ständigt.– Jag har fått meddelanden från några av dem som mobbade mig och de ber om ursäkt. Det gör mig glad men samtidigt tillhör det det förflutna. Det är vad du går igenom i livet som gör dig till den person du är.”One chance” innehåller inte bara hans version av operaklassiker utan också en tolkning av REM:s ”Everybody hurts” och klassiker som ”My way”. Och han har fått hjälp av det svenska producentteamet Quiz and Larossi.Vinsten i ”Britain’s got talent” innebar närmare 1,4 miljoner kronor – ett välkommet tillskott för en i dag tjänstledig mobiltelefonförsäljare.– Jag hoppas kunna betala tillbaka skulderna jag har efter att ha varit sjuk i 18 månader. Det var i samband med en brusten blindtarm 2003 som en tumör upptäcktes på hans binjure. – Jag var lyckligt lottad för att min tumör var godartad. Så jag behövde inte behandlingen som cancersjuka får. Men jag har stöttat cancerinsamlingar förut och tänker fortsätta att göra det. Och det planerar tenoren att göra redan den 30 oktober då han för första gången ska uppträda i Sverige. Under Rosa bandet-galan.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro