ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mobbad – nu stäms skola på kvarts miljon

Metro / TT · 10 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Barn- och elevombudet (BEO) stämmer Göteborgs stad på nästan 240 000 kronor. Anledningen är att en elev på Herrgårdsskolan i Lundby mobbats under ett års tid. Bland annat ska eleverna ha lagt ut en nidsång på nätet. Det ska också ha rört sig om hot och fysiska angrepp. Eleven ska även ha fått sina skor sönderskurna. BEO menar att skolan varken haft en ordentlig likabehandlingsplan eller agerat tillräckligt kraftfullt. – Det här handlar om systematisk kränkning under en längre tid, det är därför skadeståndet är så högt, säger Malin Nääs, pressekreterare för BEO.

Skadeståndet på 239 800 kronor är det näst högsta som utkrävts av BEO. Göteborgs kommun meddelade i slutet på januari att de inte var villiga att betala. – Så gör de flesta kommuner. Framför allt när det rör sig om så stora skade-ståndskrav. Och det är klart, vi håller heller inte med Barn- och elevombudet om beskrivningen, säger Kerstin Lindberg, rektor på Herrgårdsskolan.

Men ni är överens om att det funnits problem?– Ja, men i olika grad.

Nu blir ärendet en fråga för domstol. Stämningsansökan kom i går in till Göteborgs tingsrätt.   

klar

Artikellänk är kopierad

Metro / TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro