ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mobilen som ersätter din laptop

Henrik Thoresson · 15 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
HTC TYTN får betyg 8 av 10 när Metroteknik och Mobil.se testar. 

HTC TYTN får betyg 8 av 10 när Metroteknik och Mobil.se testar. 


Tytn är fullmatad med turbo-3G

klar

Artikellänk är kopierad

Mobil. Tytn är en telefon som är fullmatad med funktioner. Och med stöd för turbo-3 G. Om man har tankar på att ersätta sin laptop med en smartphone skulle Tytn kanske till och med kunna vara tillräcklig kraftfull för att kunna fylla den rollen. Men det hela beror givetvis på vad man har för krav och behov.

Operativsystemet i Tytn är Windows Mobile 5.0. Eftersom det är den mer kraftfulla Pocket PC-varianten av Windows Mobile så är Tytn välutrustad med program.Många av Tytn-köparna kommer säkert att flitigt utnyttja det Office-paket som finns förinstallerat. Där ingår enklare varianter av Word, Excel och PowerPoint. Bra, om man vill skapa egna filer var man än befinner sig. Givetvis är det också praktiskt i kombinationen med Tytns mejlfunktion. Om man får Office-filer skickade till sig kan man läsa dem, vid behov ändra i dem och sedan direkt skicka ett svar till avsändaren.

Speciellt när man ska skriva längre texter kommer det inbyggda tangentbordet väl till pass. När det inte används ligger det dolt bakom skärmen, som skjuts åt sidan då man ska skriva. Då roteras skärmbilden automatiskt 90 grader så att den hamnar i liggande läge och blir rättvänd för den som håller i telefonen med tangentbordet utdraget.Tangentbordet är stort och jag tror att bara ett fåtal användare skulle tycka att knapparna är för små.

Tangentbordet har inga separata tangenter för å, ä och ö. I stället får man först trycka på en funktionsknapp och sedan på någon av de andra knapparna. En av de saker som gör Tytn till en speciell mobiltelefon är att den har stöd för turbo-3 G. I dag är det bara i operatören Tres nät som man kan surfa med turbo-3 G. Tre erbjuder dock i skrivande stund upp till 3,6 Mbit/s som maximal hastighet. Inom kort planerar man också att uppgradera sitt nät till 7,2 Mbit/s.

Att HTC är en kraftfull telefon är det ingen tvekan om. Men det är också en av de största och tyngsta modellerna på marknaden. 176 gram går inte obemärkt förbi.

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Thoresson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro