ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mobiltjuv fick samvetskval – skickade tillbaka kontaklista

Johan Nylander · 2 Dec 2013
Uppdaterad 29 Jan 2014

klar

Artikellänk är kopierad

För en man i Kina var det katastrof att få sin mobiltelefon stulen – över 1.000 jobbkontakter fanns sparade i den. Men några dagar senare fick han dem tillbaka – skrivna för hand på papper.

Det var under en blöd svensexa i mitten av november som Zou Bin, brudgummens bestman, blev bestulen på sin iPhone efter att ha tuppat av i en svarttaxi, rapporterar lokaltidningen Xiaoxiao Morning Herald enligt the Telegraph.

Vansinnig över stölden började han dagen efter bombardera sin egen telefon med hotfulla textmeddelanden från en kompis mobil, med uppmaning till tjuven att lämna tillbaka den. “Jag kommer att hitta dig, var så säker på det”, skrev han. “Om du är smart så skickar du tillbaka telefonen till följande adress…”.

Han hade föga hopp om framgång.

Men fyra dagar senare upptäckte han ett paket utanför dörren. Någon mobiltelefon återfanns inte, men elva anteckningsblad fullklottrade med varenda namn och telefonnummer som finnits i telefonen.

– Alla nummer var skriva för hand, säger Zou Bin till lokaltidningen. Det måste ha tagit lång tid att bara skriva siffrorna 1 till 1.000, för att inte tala om alla namn och telefonnummer. Han måste ha fått en svullen hand.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro