ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Möbler för miljonbelopp tynar bort i stadshuset

Linnea Holgersson · 5 Feb 2014
Uppdaterad 5 Feb 2014

Skador på Asplund-möbler i Stockholms stadshus gjorde att de flyttades till en källare där de blev fuktskadade. Nu kritiserar entreprenören Alexander Björk behandlingen av möblerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexander Björk: "Okunskap om möblerna bidrar till ointresse för vad som händer med dem.”
Alexander Björk: "Okunskap om möblerna bidrar till ointresse för vad som händer med dem.”Foto: Julio C Saint' Just

Alexander Björk hittade möblerna designade av arkitekten Gunnar Asplund staplade på en vind i Stockholms stadshus för tio år sedan. Tidigare har de förvarats i en källare där de blev fuktskadade. På marknaden är möblerna tillsammans värda miljonbelopp. Alexander Björk är upprörd för att inga reparationer har gjorts tidigare.

– Okunskap om möblerna bidrar till ointresse vad som händer med dem. Miljöpartiet har propsat för att alla ska renoveras, ändå står en massa möbler och blir förstörda. Det är i huvudsak politiker som bör reagera och se till att det finns ekonomiska resurser, säger han.statligt ägda möbler

Nu står några av möblerna i stadshuset, resten i Kristineberg.

Stockholms stadshus prioriterar de möbler som är under störst behov av renovering. – Vi vill laga möblerna men har inte budget för alla, säger Kari Ojala intendent på stadsledningskontoret.

Alexander Björk vill ordna ett samarbete mellan stadshuset och Carl Malmstensskolan, där skolan ska få rusta upp möblerna och att de sedan ska ställas tillbaka till deras ursprungliga plats. – Det är inget fel med det förslaget, men vi har svårt att se att det blir några renoveringar om de inte kan användas efteråt, säger Kari Ojala.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro