ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Moby: Skivan kommer inte bli en framgång

Emma Björkman · 24 Sep 2013
Uppdaterad 25 Sep 2013

På nya albumet Innocents” har Moby för första gången plockat in gästartister. Han älskar resultatet men förväntar sig inte att någon annan ska fatta grejen. – Jag vet att min skiva inte kommer att bli framgångsrik, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

När Moby, vars riktiga namn är Richard Melville Hall, 48, släppte det elektroniska albumet ”Play” 1999 förväntade han sig det värsta. – Jag var övertygad om att det skulle bli en kommersiell katastrof och att det skulle bli det sista albumet jag gjorde, säger han på telefon från sitt hus i Los Angeles. I stället blev ”Play” en succé och sålde i 12 miljoner exemplar. Nu kommer Moby med sitt elfte album ”Innocents”. För första gången har han samarbetat med gästartister, bland andra The Flaming Lips-sångaren Wayne Coyne, Mark Lanegan från Screaming Trees och Queens of the Stone Age samt Skylar Grey. – Jag har insett att min egen röst har vissa begränsningar och de kom med idéer som jag aldrig hade kommit på, säger Moby. Men han tror inte att ”Innocents” kommer att toppa listor. – Jag är en 48-årig musiker som släpper ett album år 2013 – det är kommersiellt lika smalt som att vara poet eller koreograf. Jag vet att min skiva inte kommer att bli framgångsrik – mitt enda mål är att försöka göra musik som jag älskar. Han har minimerat turnén för skivan till tre konserter i Los Angeles för att kunna maximera tiden i studion.  – Min manager tycker att jag är galen som inte vill turnera och tjäna en massa pengar. Men jag har redan tjänat okej, säger han och berättar att han inte har så stora utgifter. – Jag läste att Kanye West och Kim Kardashian har köpt en guldtoalett för en miljon euro. Jag är nöjd utan en guldtoalett. Min största utgift är landskapsarkitektur, säger han och fortsätter:  – Bina är utrotningshotade och på marken runt mitt hus bor två vilda bikolonier. Därför köper jag plantor som de gillar så att de ska trivas.   

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro