ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mockajackan är värd att investera i

Martin Hansson · 18 Feb 2014
Uppdaterad 18 Feb 2014
1 499 kr, H & M

1 499 kr, H & M


Den ikoniska mockajackan är tillbaka och gör stilsuccé i vår. Metros moderedaktör Martin Hansson lyfter fram åtta stilsäkra modeller och guidar till hur du klär dig i vårens hetaste material.

klar

Artikellänk är kopierad

3 999 kr, Ljung
3 999 kr, Ljung
8 495 kr, Acne Studios
8 495 kr, Acne Studios
1 500 kr, Topman
1 500 kr, Topman
3000 kr, A.O.CMS
3000 kr, A.O.CMS
1 699 kr, Velour
1 699 kr, Velour
6 499 kr, Gant Rugger
6 499 kr, Gant Rugger
3 495 kr, Jofama x King
3 495 kr, Jofama x King
Mockajackan är ett nyckelplagg som går att klä upp och ner. Värd en investering.
Mockajackan är ett nyckelplagg som går att klä upp och ner. Värd en investering.Foto: Mathias Nordgren

I vår gör mockajackan en stilsäker succé. Flera av de större modehusen visar upp ytterplagget som passar alla – oavsett stil. Mocka är ett material som anpassar sig efter bäraren och är mjukare än läder – både bokstavligen och i intryck.

Vill du bära mockajackan med en rockig stil är en smalt skuren, något kortare, jackmodell att satsa på. Förslagsvis tillsammans med ett par boots i samma material eller i läder för en något coolare look. Är du däremot ute efter en mer dressad stil är mockajackan snygg till ett par bomulls- eller flanellbyxor och en skjorta. Addera en sidenscarf runt halsen om du eftersträvar en ännu mer elegant vardagsklädsel.

Mockajackan är i dag ett nyckelplagg i den moderna garderoben vilket innebär att du förutom hos kedjorna och de populärare klädmärkena även kan hitta originella alternativ i välsorterade vintagebutiker.

Det finns många olika modeller att välja mellan men de enfärgade modellerna, med dubbel dragkedja eller knappar är att föredra. Den modell som är mest representerad i butik just och fått sig ett stilsäkert uppsving är bomberjackan i mocka.

Färgmässigt gör sig ljusare mocka schysst till ett par benvita kostymbyxor medan nyanser som midnattsblått, mörkgrönt eller svart är snyggast till en mer klassisk stil. Mitt tips är att investera i mockajackan och vårda den väl.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro