ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Modebransch med muskler

Metro-TT · 10 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ann-Sofie Back ska visa upp sig i Sverige.
Ann-Sofie Back ska visa upp sig i Sverige.Foto: Camera Press

Svenska modebranschen har vind i seglen – omsättningen i detaljhandeln ökar, exporten går upp och antalet butiker blir fler. På måndag samlas designer, inköpare och butiksägare i Stockholm för säsongens modeveckor. – Mode har mer muskler än vad många har tänkt på, modeexporten går om flera basnäringar, som stålindustrin, säger Svenska moderådets vd Lotta Ahlvar.

MÅNGA VISNINGAR Det som började som en branschangelägenhet har blivit allt viktigare, både för designer och för konsumenter. På tre år har antalet visningar ökat från ett par till över 30. Till årets modevecka återvänder Londonbaserade designern Anne-Sofie Back hem och gör sin första visning i Sverige.

"INTERNATIONELL PRESS" – Vi märker ett stort intresse från internationell press, säger Lotta Ahlvar. Under modeveckan presenterar också ekonomen och designern Göran Sundberg den genomlysning av modebranschen han gjort på uppdrag av Rådet för arkitektur, form och design. Hans känsla är också att det går tydligt framåt. – Jag var själv verksam på 1980-talet, och då fanns det kanske fem kläddesignföretag i Sverige. Nu finns det 250.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro