ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Modell samlade in 350 000 kronor till hemlös man som tack för att han erbjöd henne 30 kronor till taxi

Emma Björkman · 18 Dec 2014
Uppdaterad 18 Dec 2014
Dominique Harrison-Bentzen blev så rörd av den hemlösa mannens gest att hon bestämde sig för att ge tillbaka med råge. Mannen på bilden är inte Robbie. 

Dominique Harrison-Bentzen blev så rörd av den hemlösa mannens gest att hon bestämde sig för att ge tillbaka med råge. Mannen på bilden är inte Robbie.  Foto: Facebook.com/DominiqueHarrison-Bentzen / Facebook.com/helprobbiepreston


klar

Artikellänk är kopierad

Skönhetsmissen och studenten Dominique Harrison-Bentzen hade tappat sitt kontokort. Då erbjöd en hemlös man henne 30 kronor för att hon skulle kunna ta en taxi hem. Som tack har hon nu samlat in över 350 000 kronor till honom. 

Efter en utekväll i Preston i hade studenten och skönhetsdrottningen Dominique Harrison-Bentzen, 22, tappat sitt kontokort. Då erbjöd den hemlöse mannen Robbie henne alla sina pengar, strax över 30 kronor. – Han insisterade på att jag skulle ta dem och betala för en taxi så att jag kom hem ordentligt, säger Dominique Harrison-Bentzen till brittiska Mirror.  Hon tog emot inte Robbies bidrag men blev så rörd av hans osjälviska gest att hon bestämde sig för att samla ihop pengar för att kunna ge honom en insats till en lägenhet.   Dominique Harrison-Bentzen startade en insamling på nätet där hon bad människor att donera samma summa som Robbie erbjudit henne. Det första insamlingsmålet på 150 000 kronor slogs snabbt. Nu är summan uppe i över 350 000 kronor. Insamlingen har även fått celeber hjälp – Ian Brown från Stone Roses har twittrat ut en uppmaning till sina fans att donera pengar. Lancashire, England 

– Jag hoppas att min kampanj hjälper människor att tänka lite mer på sina medmänniskor. Julen är en bra tid att tänka på andra, säger Dominique Harrison-Bentzen.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro