ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Modellen fick höra att hon var "för tjock" – läs hennes svar

Linnea Carlén · 19 Okt 2015
Uppdaterad 19 Okt 2015
I ett Facebook-inlägg går modellen Charli  Howard nu till hårt angrepp mot hennes tidigare arbetsgivare och modeindustrin.

I ett Facebook-inlägg går modellen Charli  Howard nu till hårt angrepp mot hennes tidigare arbetsgivare och modeindustrin. Foto: Charli Howard / Facebook


Modellen Charli Howard, 23, har skrivit ett uppmärksammat öppet brev på Facebook där hon kritiserar hennes tidigare modellagentur och modeindustri, som hon menar får både modeller och konsumenter att må dåligt över sig själva.

klar

Artikellänk är kopierad

Brittiska Charli Howard är 173 cm lång och har storlek 34 till 36. Hon har tidigare varit modell för modetidskrifter som Harper’s Bazaar, Galmour och Cosmo.

I ett Facebook-inlägg skrivet den 13 oktober går hon nu till hårt angrepp mot hennes tidigare arbetsgivare, en agentur hon nu brutit med. Anledningen? Hon ska ha fått höra att hon är ”för stor” och för ”ur form” för att jobba inom modeindustin.

► LÄS MER: Svenska Agnes, 19, är ”för tjock” för modelljobb

”Jag vägrar skämmas och på daglig basis bli upprörd för att jag inte uppfyller era löjliga, ouppnåeliga skönhetsideal medan ni sitter vid era skrivbord, trycker i er kakor och bullar och kommenterar mitt och mina vänners utseende. Ju mer ni tvingar oss att gå ner i vikt, desto mer kommer designers att behöva anpassa kläderna efter våra mått, och fler unga tjejer kommer med det att bli sjuka. Det är inte längre en bild jag väljer att representera."

Charli Howard säger att hon ironiskt nog fortfarande älskar sitt jobb och att hon kommer att fortsätta – fast på sina villkor.

"Mitt mentala och fysiska mående är mycket viktigare än ett nummer på en våg, hur mycket ni än vill hävda motsatsen."

Flera medier, bland annat brittiska The TelegraphochDazed & Confused, har nu uppmärksammat det spridda inlägget och på sociala medier hyllas hon för att hon ryter till mot branschen och dess skeva ideal.

För ett dygn sedan publicerade hon även ett nytt inlägg där hon berättar att hon nu tänker dela med sig av de meddelanden och fina ord hon den senaste tiden enligt egen utsago fått från människor och andra modeller världen över.

► LÄS MER: Nu får den som anlitar för smala modeller fängelse i Frankrike

Hon talar också om hur stor negativ påverkan industrin har på måendet, självkänslan och kroppsuppfattningen hos såväl personer inom som utanför den. Det hela avslutas med orden:

”De ledande personerna inom modeindustin har ett ansvar at ta ställning och förändra tankesättet hos en ny generation. Låt oss se om de gör de.”

I somras skrev Metro även om den svenska modellen Agnes, som i en vida spritt och hyllat videoinlägg berättade hur hon, trots ett BMI som klassar henne som underviktig, nekats jobb för att hon anses för stor.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro