ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Moderat vill byta huvudstad

Karolina Skoglund · 20 Nov 2014
Uppdaterad 21 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Lotta Olsson (M) menar att regeringen bör tillsätta en utredning för att utreda om Stockholm ska befrias från uppdraget som huvudstad.

Visar det sig att det inte finns tillräckligt lokalt stöd i Stockholm för uppdraget som huvudstad, bör staten ge uppdrag till annan stad att långsiktigt ta över funktionen som huvudstad, menar hon.

”Flera städer ligger mera centralt i landet än Stockholm och skulle långsiktigt kunna bli ett bra alternativ som huvudstad” står det i motionen, enligt P4 Stockholm. – Statens institutioner måste vara tillgängliga för hela landet inte bara för Stockholm, annars hotas jobb och utveckling i hela landet. Jobben i dag är utsatta för internationell konkurrens, då duger det inte att Sverige har en huvudstad vars politiska ledning inte ser den utmaningen det innebär, säger hon till P4 Stockholm.

Men något klart förslag för vilken stad som skulle kunna ersätta Stockholm som huvudstad finns inte. ​– Det finns många städer i mitten av Sverige jag tror skulle kunna ta på sig uppgiften, om inte Stockholms rödgröna ledning tänker om, säger hon till P4 Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro